tisza-tó látnivalók

Tisza-tó látnivalók: ezeket semmiképp ne hagyd ki!

A Tisza-tó az elmúlt években szépen lassan, majdhogynem utolérte a Balaton népszerűsűgét. A belföldi nyaralások egy igencsak közkedvelt helyszíne lett, hiszen szuper strandolási lehetőségeket nyújt. Ezenfelül pedig a Tisza-tó látnivalók között számtalan természeti csodát is felfedezhetünk nagy kirándulások és kalandozások közben.

Kihagyhatatlan Tisza-tó látnivalók

A Tisza-tóban az a jó, hogy nem csak a fürdőzni vágyóknak nyújt fantasztikus élményt, és nem is csak a természet kedvelőket fogja ámulatba ejteni. Természetesen, ha már erre járunk, akkor mindenképp mártózzunk meg a vízben. Ha ez már megvolt akkor a Tisza-tavi Ökocentrum is egy kötelező program. Megcsodálhatjuk a terület csodálatos természeti értékeit és a fantasztikus élővilágát. Mindeközben pedig minden korosztályt ámulatba ejt.

Szerintünk nem érdemes kihagyni a Vizisétány felfedezését sem. Itt is alkalmunk lesz olyan közelségbe kerülni a természettel, amire máshol nem biztos, hogy lenne lehetőség. Ez a program azonban inkább azoknak való, akik nem félnek csónakba szállni, ugyanis a helyszín csak ilyen módon közelíthető meg.

A legcsodálatosabb Tisza-tó látnivalók közé tartozik a madárrezervátum. A terület egész Európában egyedülállónak számít és garantáltan elkápráztat mindenkit, aki ellátogat ide. A rezervátum a Hortobágyi Nemzeti Park felügyelete alá tartozik és szigorúan védett természeti értékként tartják számon.

A kalandvágyóknak és az érdekes történetek kedvelőinke az Óhalászi-sziget felfedezését is jó szívvel ajánljuk. A rejtélyes, elárasztott falu keresése egy igazán izgalmas és különleges élmény. Nem elhanyagolható részlet az sem, hogy az odavezető út a Tisza legszebb részén át vezet.

Járművek a Tisza-tónál

Ahogy az már fentebb kiderült a strandoláson túl rengteg program lehetőség várja a Tisza-tóhoz érkezőket. Ami pedig még izgalmasabbá teheti az itt tartózkodásunkat, hogy a túrahelyek egy része vagy csónakkal is vagy kizérólag csak azzal közelíthető meg. Emellett természetsen van lehetőségünk gyalogos, illetve kerékpár túrákra is menni, ha inkább a szárazföldön maradnánk. Egy biztos, mindenki fog magának találni szórakoztató programokat a Tisza-tó látnivalók között.