cégalapítás ügyvédi segítséggel

Cégalapítás: Így vágjon neki!

Vállalkozást indítana, de nem tudja hol kezdje?

Mielőtt bármi máson el kezdene gondolkozni, érdemes tisztázni, hogy az alap ötlet megvan-e már a fejében, mivel szeretne foglalkozni a cégével. Ha a válasz igen, bizonyosodjon is meg arról, hogy életképes-e az elképzelés. Nem kell egyből üzleti terveket készíteni, piackutatást végezni, de legalább minimális kutatás semmi kép se árt az adott területen.

Mi az amit érdemes előre megfontolni?

 • Mekkora befektetési összeg szükséges a vállalkozás elindításához: továbbá az induláshoz szükséges munkaerő mértékét és eszközöket is érdemes felmérni
  • Pl. egy építőipari céget nem igazán lehet egyedül elindítani munkavállalók vagy legalább alvállalkozók nélkül, egy webfejlesztő vállalkozás viszont akár egyedül is beindítható
 • A működési helyt érdemes már előre meghatározni
  • Munkaerő
  • Piaci igény
  • És adózás szempontjából is kulcsfontosságú lehet, hogy hol található a vállalkozásunk
 • Milyen törvények, jogok, biztonsági előírások vonatkoznak a vállalkozás területére
 • Mekkora profitrátára számíthatunk a piaci átlag alapján? Pl. élelmiszerek értékesítése esetében alacsony az átlag profitráta, így nagyobb befektetés nélkül nem feltétlenül érdemes belevágni

Működőképesnek találom az ötletet, mi a következő lépés?

Amennyiben a fentebb felsorolt pontokat átgondolva, előre eltudjuk képzelni, hogy vállalkozásunk sikeresen tud működni az elkövetkezendő években, érdemes a vállalkozás alapítás menetéről is megfelelően tájékozódni.

A cégalapítás ügyvédi segítséggel sokkal egyszerűbb, mintha mi magunk próbálnánk mindent egyedül elintézni, így érdemes egy profi céges ügyvéd irodától ajánlatot bekérni mielőtt nekiállnánk a feladatnak.  Ügyvédre előbb vagy utóbb egyébként is szüksége lesz pl. az alapító okirat létrehozásánál.

Cégalapítás ügyvédi szolgáltatással:

 1. Első lépésként a választott ügyvédünkkel érdemes egyeztetni. Az eljárás elindításához szükséges lesz bizonyos adatok, amelyeket le kell adni. A megbeszélés során erről kellően tájékoztatni fogják, pl. alábbi adatokat kérhetik be: cégnév, székhely, ügyvezető adatai stb.
 2. Következő lépésben az ügyvédi társulat elkészíti a szükséges dokumentumokat, iratokat.
 3. Önnek csak alá kell majd írnia az elkészített hivatalos papírokat, ellenőrizni az adatokat.
 4. Az ügyvédi iroda beküldi a cégbíróságra a dokumentumokat.
 5. Amennyiben sikeresen be lett jegyezve a cég, a cégbíróság elküldi a bejegyző végzést az ügyvédnek. Ő pedig továbbítja azt a részünkre.

Reméljük cikkünk segített a tájékozódásban, sok sikert jövőbeli vállalkozásához!