fulda téli gumi

Téli gumi nélkül ne induljunk el otthonról

Térdig járunk a januárban, és ugyan nincsenek -10 fokok hazánkban, azért mégiscsak a tél leghidegebb hónapját éljük most, és az utakon is ennek megfelelően kell közlekednünk. Egy kevés hó is okozhat galibát vezetés közben, ha a sofőr nem elég óvatos, vagy nem a megfelelő gumikkal közlekedik. Sokan azt hiszik, hogy négyévszakos vagy nyári gumival is elboldogulnak télen – pláne azok, akik nem napi szinten vezetnek, és úgy vannak vele, hogy az a heti két alkalom jó lesz nyári gumival is.

Sajnos a valóságban akár egy alkalom is elegendő ahhoz, hogy a fagyos, latyakos, vagy esetleg ónos esőtől síkos felületen megkeményedett nyári gumik balesetet okozzanak. Épp ezért minden vezetési szakértő és tapasztalt sofőr arra hívja fel a figyelmet, hogy bizony mindig két szezon gumival kell annak számolnia, aki autóvásárlásra adja a fejét.

Fulda téli gumi

A Fulda márka is tetemes téli gumi kínálattal rendelkezik. A Fulda téli gumi nagyjából a középkategóriába esik, így ár-érték arányban igencsak megéri ezt a márkát választani. Kiváló lehet azoknak, akik olyan abroncsokat szeretnének az autójukra, ami azért 2-3 szezont kibír, de nem akarnak óriási vagyont elkölteni a kifejezetten prémium kategóriás autógumikra. Az Autógumi Pláza autógumi webshopban rengeteg féle Fuldi téli gumi közül választhatod ki a méretben és mintázatban megfelelő darabot.fulda téli gumi

Miben másabb a téli gumi?

Aki nem hiszi, járjon utána – szokták mondani, és ez bizony a nyári gumi – téli gumi tévhitekkel is megállja a helyét ez a mondat. Télen azért kell téli gumit szerelni az autóra, mert a túlságosan kemény nyári gumi +7 Celsius fok alatt még jobban megkeményedik. Ennek hatására elveszíti tapadását az útfelszínnel, és nem biztonságos vezetni vele a zord időjárásban. Ezzel szemben a téli gumi sokkal lágyabb anyagból készül, így +7 Celsius fok alatt is megfelő tapadást nyújt.