Az irodai felhősödés pozitív hatásai

A korábban talán hazánkban kicsit gyengébben jelen lévő irodai felhősödési trenden nagyot lendített előre a 2019-es koronavírus helyzet. Azoknak a vállalatoknak is nyitniuk kellett valamennyire a felhő alapú megoldások felé, akik korábban esetleg ezt távolinak gondolták a kiépült céges kultúra, munkafolyamatok, vagy akár az adatvédelem kérdései miatt. Viszont akik végül megtették a kezdő lépéseket, vagy akár a meglévő rendszereiket fejlesztették tovább, több oldalról is bizonyosan tapasztaltak pozitív hatásokat a döntésük nyomán.

 

Nemcsak kényelmes, de korszerű is

 

A munkavállalók oldaláról talán az egyik leginkább érezhető különbség az otthoni munkavégzés lehetőségének növekedése, mely bizonyos helyzetekben fokozott kényelmet és rugalmasságot tud biztosítani. A munka és magánélet megfelelő egyensúlyának megtartása mellett könnyen támogatja azokat a helyzeteket is, amikor valamit gyorsan el kell intéznünk, de egy pár perces munkáért mégsem szeretnénk az irodába bemenni. Abban az esetben pedig, ha egy adott napon otthonról dolgozunk, akkor megspóroljuk a munkába utazás idejét (és esetleg költségét), melyet pedig tölthetünk kedvenc tevékenységünkkel, vagy a barátainkkal, családunkkal.

home office a felhősítés nyomán

 

Munkáltatói oldalról a felhő alapú megoldások támogathatják a munkafolyamatok egyszerűbben kezelhető és áttekinthető szervezését, megbeszélések megtartását, egyeztetéseket. De ezek mellett a modern megoldások az adatbiztonságot, az optimalizációt és a költséghatékonyságot is segíthetik.

 

Fontos az egyensúly

 

Az élet talán minden területén az egyik legfontosabb szempont az egyensúly megtartása. Fontos szem előtt tartanunk, hogy mindent arra használjunk, amire való, és mindennek legyen meg a maga ideje. Ez igaz a munkavégzésre, a regenerálódásra, szabadidős aktivitásra is. Bármilyen rendszerrel is dolgozzunk, fontos, hogy az passzoljon a cég profiljához, a feladatok jellegéhez. Ezek mentén érdemes a modernizációba, újításokba is belekezdeni. Ehhez érdemes először is konzultálnunk szakemberekkel, hiszen velük együttgondolkodva a cég igényeinek leginkább megfelelő megoldásokkal állhatunk elő. Legyen szó akár hibrid, vagy felhő alapú rendszerekről.

Ha irodai folyamataid felhősítéséhez szakértőt keresel: https://systemfarmer.hu/