Relaxáció bambusz masszázzsal

Sokféle relaxációs technikáról, relaxációt segítő eljárásról olvashatunk, vagy akár ki is próbálhatjuk őket. A figyelem okkal irányul manapság ezek felé, hiszen a mindennapjainkat jellemző fokozott stresszt valahogy fel kell dolgoznunk, és arra érdemes törekednünk, hogy visszaállítsuk az egyensúlyt magunkban. A relaxációval hatékonyan csökkenthetjük a stresszt, és mindig érdemes ennek a számunkra legideálisabb formáját választanunk.

Egyébként manapság a hosszú órákon keresztül történő egy helyben ülés is jelenthet stresszt a testünknek. Az izmaink könnyen bekeményednek, feszülnek, a végtagjaink, esetleg a fejünk is könnyen megfájdulhat.

Az egyik leghatékonyabb, relaxációt segítő eljárásként olvashatunk a bambusz masszázsról, ami érdekes módon hazánkban nem túl ismert.

bambusz rúd és bambusz masszázs

Mi is az a bambusz masszázs?

 

A bambusz masszázs egy távol-keletről származó masszázsfajta, mely rendkívül sokoldalúan alkalmazható. A masszázs során különböző bambusz rudakkal dolgoznak, és a kezelés a lágyabb és erősebb fogásokat egyaránt magába foglalhatja. Az egyedülálló élményt a bőrben keltett meleg, bizsergető érzés adja. Másrészről pedig egyfajta természetközelséget is érezhetünk közben, továbbá az ősi rituálék hangulatát is kölcsönözheti.

A bambusz masszázs fizikailag, szellemileg és lelkileg is hat. Segít ellazulni és kikapcsolni.

 

Miben segít?

Alkalmazható a relaxáció segítésére, fáradtság, kimerültség tüneteinek csökkentésére, testi és lelki feszültség oldására. Továbbá az anyagcsere folyamatok fokozására, fájdalom csökkentésére.

A felületi izmok mellett a mélyebben lévőket is meg lehet vele dolgozni, valamint erősebb fogásokkal akár a cellulit kezeléséhez is használható.

Jótékony hatása van az izomrendszerre, javítja a vérkeringést, az anyagcsere termékek távozását is segíti, megtisztít a negatív energiáktól.

 

Figyeljünk azonban arra, hogy ha betege vagyunk, akkor könnyen lehet, hogy az orvosunk nem javallja a masszázs, érdemes lehet várni, míg jobban leszünk. Ugyancsak fontos konzultálni az orvosunkkal masszázs előtt terhesség esetén, vagy ha például ízületi problémáink vannak.

Masszázst követően pedig igyunk sok folyadékot, és a forró fürdőt.