bypass műtéttel a gyors megoldásért elhízás ellen

Túlsúly ellen gyorsan és fájdalommentesen

Napjainkban a túlsúlyt szinte már népbetegségnek mondhatjuk. A mozgásszegény életmódnak, és a túlzott szénhidrátbevitelnek eredményeképp megnő a testsúlyúnk, aminek súlyoz következményei lehetnek. Hosszútávon kialakulhat cukorbetegség, meddőség, vagy egyéb betegségek kiváltó oka is lehet.

Milyen műtéti beavatkozás lehet a megoldás?

Az egészségtelen túlsúly sok esetben már csak műtéti beavatkozással orvosolható. A gyomor bypass műtét Budapesten egy elfogadott beavatkozásnak tekinthető. Ezzel módszerrel könnyen adhatók le azok a kilók, amiktől hosszú éveken keresztül nem sikerült megszabadulni.
A beavatkozás során a gyomor térfogata ( a gyomor felső része és a vékonybél középső szakasza) csökken, ezzel pedig a táplálék felszívódási mértéke is megváltozik. Ez pedig azt jelenti, hogy egyrészt a későbbiek során kevesebbet tudunk majd enni, másrészt pedig a megevett táplálék egy része fel sem szívódik teljesen.
Amennyiben a műtéten átesettek betartják az orvosi utasításokat a beavatkozást követően is, kb 1-1,5 év alatt jelentős súlyoktól szabadulhatnak meg. 

A fogyás mellett milyen előnyei lehetnek még?

Természetesen a legnagyobb előnye a túlsúly elvesztése, emellett viszont számos jótékony hatása lehet még. Olyan szövődményeket előzhetünk meg vele, amik hosszútávon komolya egészségügyi problémákat jelenthetnek.
A magas vérnyomással küszködék számára is jó megoldás lehet, hiszen a rendszeres magas vérnyomás a felesleges túlsúly leadásával nem csak megelőzhető, de akár csökkenthető is.
Megelőzhető továbbá a 2-es típusú cukorbetegség is, mivel kialakulásában a túlsúly az elsődleges szereplő.
A sikertelen gyermekvállalás egyik gyakori oka a nők esetében sokszor az elhízás miatt kialakuló olyan betegségek, amik a petefészket érintik. Ezért ha megszabadulunk a túlsúlytól, akár a meddőség is megelőzhetővé válhat.
A túlsúly a gerinc és a láb ízületeit komoly terhelésnek teszi ki. A plusz kilók leadásával az ízületi betegségek is orvosolhatók.
Különböző szív- és érrenszeri betegségeket is megelőzhetünk vele, ugyanis a túlzott kövérség szívinfarktushoz, akár stroke-hoz is vezethet.