felnijavítás

Külföldi vagy hazai gépjárművet vásároljunk inkább?

Sokakban felöltik a külföldi gépjármű vásárlása, de még mielőtt meggondolatlanul belevágnánk bármibe is, feltétlen érdemes feltenni a kérdést magunknak hogy vajon biztosan megéri-e. Hogy megkönnyítsük a döntést, lássunk néhány pro és kontra érvet a külföldi és hazai autóvásárlást illetően. Egy dologban biztosak lehetünk: Érdemes gondosan átgondolni döntésünk mielőtt cselekszünk.

Hazai autóvásárlás előnyei és hátrányai

Előnyök

A hazai autó vásárlásnak természetesen számos előnye van. Nyilvánvalóan az egyik legnagyobb az az, hogy belföldön nem kell túl sokat utazni az autóért. Maximum néhány száz kilométert kell általában megtenni autóvásárlás miatt. Természetesen a hazai autó vásárlásnak is lehetnek magasabb költségei a távolságból adódóan. Például ha Méhkeréken lakunk és Szombathelyen szeretnénk autót venni és a választott gépjárműben egy 3000cm3 hengerűrtartalmú benzines motor lapul, akkor az azért nem lesz egy olcsó út. Mindenesetre valljuk be hogy nem ez a jellemző szituáció.  Hazai autó vásárlás mellett szól még hogy sokkal egyszerűbb a papírmunka. Nem kell például honosítással bajlódnunk, amely nem csak hogy fáradtság hanem bizony költségekkel is jár.

Hátrányok

A hazai autók általában sajnálatos módon szerviz igényesebbek. Egy volt kollégám például tavaly áprilisban vásárolt egy olyan autót mely rendkívül jó állapotúnak tűnt, mégis rengeteget kellett költenie rá még abban az évben. Szerencsétlenségére teljes motorcserére volt szükség, illetve kerékcsapágyat, fékeket kellett cserélni és még egy kis felnijavítás is volt.

Külföldi autó vásárlás előnyei és hátrányai

Előnyök

A külföldi autóvásárlás legnagyobb előnyei,  hogy általában olcsóbbak illetve, több mint valószínű, hogy az autó sokkal jobb állapotban lesz mint egy azonos évjáratú hazai társa. Ennek az egyik oka például, hogy sokkal jobb állapotú utakon használják őket.

Hátrányok

Egyértelmű hátrányok:  a távolság, a plusz költségek és a plusz papírmunka. Bizony hazahozni egy autót Németországból nem lesz olcsó mulatság. Hiába kevesebb alapból a vételár ha végül túl sok lesz a plusz költség. Gondoljuk át biztosan megéri-e.