fűnyíró

Fűnyíró és egyéb kerti eszközök a gyönyörű kertért

Ha kertes házban élünk, akkor bizony itt az ideje, hogy kimenjünk és rendbe tegyük kertünket. Sokaknak teljesen hétköznapi, másoknak fárasztó mulatság, egyeseket azonban kifejezetten kikapcsol a kertben lévő munkák. Természetesen minél nagyobb kertünk van és minél többféle növény van benne, annál több ápolásra szorul. Kertünk azonban meghálálja a gondoskodást, cserébe egy virágokban és élénk zöld színű fűben pompázó kertet kapunk. Milyen eszközökre lesz szükségünk? Természetesen a legalapvetőbb fűnyíró nem maradhat el a készletből, de sok más egyéb eszközre is szükségünk lesz a teljes ápoláshoz. Kertgondozás kezdőknek cikkünk következik:

Fűnyíró és minden más: ezeket szükséges beszereznünk

Fűnyíró esetén választhatunk elektromos vagy benzines típusok közül, attól függően, hogy nekünk melyik a szimpatikusabb. Benzines fűnyírókat például  itt vehetünk: https://www.agrokeraruhaz.hu/kertigep/benzines-funyirok de választhatunk helyette fűkaszát is. Hagyományos kertekhez azonban kényelmesebb a fűnyíró. Mindezek mellett szükségünk lesz locsoláshoz szükséges eszközökre, locsolóslagra vagy beépített rendszerre. Ha sövénnyel is rendelkezünk, akkor érdemes sövénynyírót is beszereznünk. Növények esetében tápoldatokat, metszőollókat érdemes magunkénak tudnunk. Természetesen az olyan mindennapi eszközök, mint az ásó, kapa, lapát sem maradhatnak ki az eszközeink közül.

 

Kertápolás pszichológiai hatásai: miért érdemes kertműveléssel foglalkoznunk?

A kertápolás kiválóan hat a hangulatunkra, mentális egészségünkre. Rendkívül egészséges, hiszen a szabadban vagyunk, a friss levegőn. Javítja a mozgékonyságunkat és a koncentrációs képességünket. Nagyon jól el lehet merülni benne, így hosszú időre kikacsol minket anélkül, hogy a telefonunkat nyomkodnánk. Időseknek kifejezetten ajánlott, de a gyerekek is nagyon imádják. Menjünk ki a kertbe és ültessünk virágot a gyerekeinkkel. Így kreatívan tudunk gyereket is nevelni, hosszú ideig le tudja kötni őket a feladat, emellett pedig pocsolni is tudnak közben, amit a gyerekek rendkívül élveznek. Az eredmény pedig egy virágokkal teli gondozott kert és gondozott lélek. Éppen ezért, ha tehetjük legyünk kint minél többet a szabadban.