élelmiszeripar

Élelmiszeripari termékek szállítása: tippek és trükkök

Az élelmiszeriparban a termékek szállítása, raktározás vagy épp forgalmazása közbeni tároásuk során hatványozottan fontos a higiénia és a biztonság. Manapság pedig a hosszúélettartam és a strapabíróság mellett a húsos, tejes, gyümölcsös ládák esetében a környezetbarát megoldások is egyre nagyobb teret hódítanak és egyre fontosabbak a megrendelők számára.

Praktikusság és higiénia

Az élelmiszeriparban az esetek többségében a végfelhasználóhoz történő eljutásig számos folyamaton átesik egy-egy termék. Ezalatt az idő alatt ügyelni kell a szavatosságra, a frissességre a biztonságra és a nyomon követhetőségre is.

A szállítás mellett a raktározás is lehet kritikus pont. Különösen akkor, ha korlátozott férőhelyeink vannak. Emiatt érdemes lehet egymásra egyszerűen, de stabilan rakodható ládákat választani. A higiénia szempontjából mindenképp érdemes arra törekedni, hogy a ládák legyenek könnyen tisztíthatók, ugyanakkor amíg az élelmiszert tároljuk benne óvja meg azt a sérülésektől és a káros szennyeződésektől, de frissen is tartható maradjon az áru.

Ahogy azt már korábban is említettük fontos a nyomonkövethetőség. Épp ezért érdemes olyan cégtől beszerezni az élelmiszer szállító ládáinkat, ahol a nyomonkövetésben is segíteni tudnak. Ezáltal időt és akár a kiadásokon is spórolhatunk, miközben befektetünk a termékek biztonságába, átláthatóságába.

Környezetkímélés

A cégek egyre nagyobb százalékának fontos, hogy ahol lehet kímélje a környezetet. Az élelmiszeres ládák például pont egy olyan pont, ahol ez kivitelezhető. Igaz, hogy a gyümölcsös, húsos, tejes ládák túlnyomó része műanyagból készül, de ha jó minőségű, strapabíró és nagyteherbírású ládákat szerzünk be, akkor hosszú ideig tehetnek jó szolgálatot nekünk. Emellett pedig az elhasználódott ládákat visszavihetjük, ahol újrahasznosítják azokat így megint csak hozzájárulunk egy kicsit a környezetvédelméhez.

A Schoeller Allibert szállító- és tárolóládák, valamint szállítmányozáshoz szükséges eszközök széles kínálatát biztosítja környezetbarát módon és remek nyomkövetési technológiával. Ha húsos, tejes, gyümölcsös vagy zöldséges ládáról van szó, mi őket ajánljuk.