vezetőképzés tréning

Készülj fel a jövő üzleti kihívásaira vezetőid képzésével!

Gyorsuló világban élünk, efelől semmi kétség. Ez megmutatkozik az egyszerű mindennapokban is, az üzleti életről pedig nem is kell beszélnünk. De azért mégis szükségesnek tartom, hogy néhány szót ejtsünk a témáról. Nem kis stratégiai kihívást jelent a vállalatoknak az, hogy a jövő igényeit felmérjék és ahhoz igazítsák a működésüket. Már pedig enélkül nehéz sora lesz egy cégnek.

Közgazdasági tanulmányainkból ismerősek lehetnek az egyes szervezeti felépítési típusok, az egyszerű funkcionális, divizionális és mátrix struktúra. Mára már elég ritka az, hogy egy vállalat szervezeti felépítése tisztán az egyik kategóriába sorolható, hiszen a cégek üzleti folyamatai, a termelés vagy éppen szolgáltatás nyújtás igen összetett útvonalon jut el a végfelhasználóig vagy ügyfélig. Egy dologban biztosan közös minden cég, az pedig nem más, mint annak a szüksége, hogy képzett munkavállalói állománnyal rendelkezzenek. Ugyan minden kolléga fontos és a működés része, de kiemelt szerep jut a vállalat vezetőinek abban, hogy a fent említett komplex működést és információs útvonalat átlássák és kézben tartsák.

 

A vezetők feladatai napjainkban

Az előző bekezdésből látszik, hogy nincs egyszerű dolga egy vezetőnek. Fő feladatuk az egész cég, vagy egy üzleti részleg, vagy egy komplett részfolyamat átlátása, majd a kollégák irányítása, motiválása arra, hogy feladataikat a vállalati célkitűzésekhez igazítva végezzék. Ezek alapján egy vezető attitűdje és gondolkozás módja nagyban befolyásolja a cégnek egy bizonyos részét vagy folyamatát – ha pedig CEO-ról beszélünk akkor akár az egész céget.

A kulcsfontosságú pont tehát a hozzáállás és attitűd, amelyeknek helyes megléte biztonságos vállalati kultúrát eredményez.

 

Képezd ki a jövő vezetőit!

Szerencsére az attitűd jól fejleszthető vezetőképzés tréningekkel. A Develor képzései között található egy úgynevezett jövőbiztos vezető képzés, ami a jövőben való kihívásokra kínál megoldást. A vezetők a growth mindset elsajátításával az akadályokat hatékonyabban tudják venni egy bizonytalan környezetben is.