90x200-as ágy

90×200-as matrac, ami tökéletes egy személyre

Egyszemélyes ágyra nemcsak gyerekeknek, de kamaszoknak és fiatal felnőtteknek is szüksége lehet. Azonban nem olyan könnyű eldönteni, hogy mekkora méret lehet ideális az egyszemélyes ágyakból. A legnépszerűbb, 90×200-as matrac méret mellett van még két másik méret is, amelyet időről-időre egy személyes ágynak választanak, ezek a 120×200-as és a 140×200-as méretet is sokan vásárolják meg, ha egy személyre keresnek kényelmes fekhelyet. De mikor melyiket érdemes választani? Cikkünkből kiderül.

90×200-as matrac méret: nem túl kicsi?

Gyakran felteszik a kérdést a bútorkereskedőknek, hogy biztosan nem túl keskeny egy 90 centiméter szélességű ágy? A válasz: nem! Ha egy átlagos testméretű ember keres magának, egy személyre fekvőalkalmatosságot, akkor a 90×200-as ágyak biztosan megfelelők lesznek: https://www.amibutorok.hu/matrac-90×200/

A standard egyszemélyes, 90 centi széles ágyak alapvetően árban is a legjobbak. Ha valaki csak átmenetileg szeretne ágyat venni magának, például egy albérletbe, ahonnan úgyis elköltözik 1-2 éven belül, és nem is biztos, hogy magával tudja vinni a következő helyre az ágyát, akkor ez a méret árban kiváló lehet. Mivel kevesebb anyagot kell a kerethez és a matrachoz is használni, ezért nem olyan drága, mint egy kétszemélyes ágy egyértelműen.

90x200-as ágy

Milyen egyszemélyes ágy méretek léteznek még?

Kevésbé ismert egy személyre való ágy méret a 120×200-as ágy. Ez 30 centivel nagyobb a legnépszerűbb egyszemélyes ágyméretnél, de épp annyival szélesebb, hogy egy zömökebb testalkatú ember is kényelmesen elalszik rajta.

Az igazán aduász egyszemélyes ágy befektetés a 140×200-as ágy: ez a kétszemélyes ágyak közül a legkisebb, de sokan az egyszemélyes fekhelyek közé sorolják, mert a klassziku kétszemélyes fekhelyeknél sokkal keskenyebb. Aki extra kényelemre vágyik éjszakánként, annak ajánljuk, hogy a 140 széles ágyat vásárolja meg – pláne, ha befér a hálóba is. Arra is gondolni kell, hogy egy már-már két személynek kényelmes ágyat nem lehet csak úgy besuvasztani a sarokba, így elsősosorban nagyobb hálókba ideális.