száraz kutyatáp

Száraz kutyatáp: milyen a jó minőségű eledel?

A kutyatulajdonosok gyakran kerülnek kutyaszorítóba, ha kedvencüknek kell eleséget választani. A boltok polcain ugyanis nem olyan könnyű eligazodni, hiszen több tucat kutyatáp és konzerv közül kell megtalálni az adott kutyusnak a megfelelőt. Hogy mit értünk megfelelő alatt, az nagyon sok mindentől függhet: a kedvenc életkorától, aktivitásától, de gyakran attól is, hogy anyagilag milyen minőségű száraz kutyatáp fér bele a gazdi választásába. Cikkünkben általánosságban bemutatjuk a jó minőségű kutyatáp ismérveit, amely alapján sokkal könnyebben tájékozódhatnak a gazdik az állateledeles boltban.

Száraz kutyatáp: a sok hús a lényeg

Bizony, a rengeteg tévhittel és álhírrel ellentétben nem a táp alakja, formája vagy a hús fajtája az elsődleges. A legfontosabb, hogy minimum 60-70 százalékos hústartalommal rendelkezzen az adott eledel, hiszen a kutyák emésztése és egészsége szempontjából az állati eredetű fehérje a legfontosabb tápanyagforrás.

Az, hogy milyen típusú fehérje van a tápban már csak ízlés kérdése. Vagy sokszor érzékenységé, hiszen ahogy az emberek, úgy a kutyák is allergiásak vagy intoleránsak lehetnek bizonyos összetevőire a száraz kutyatápnak. A leggyakrabban a csirkefehérje okoz tüneteket, amelyek a következők lehetnek: a legtöbbször bőrtünetek, viszketés, kiütések, fülgyulladás, fokozott szőrhullás. Intoleranciánál pedig a bélsár minősége változhat, valamint hányás is előfordulhat extrém esetben. Ezeket a gazdinak kell figyelnie, és ha a felsorolt jeleket tapasztalja, akkor hipoallergién száraz kutyatáp után kell néznie.

PLATINUM száraz kutyatáp

A PLATINUM Natural márka arra vállalkozott, hogy kiváló minőségű eledelt gyártson négylábú barátainknak. Szárak kutyatápból és nedves eledelből is olyan kapható kínálatukban, amelynek hústartalma 70-80 százalék között található. Azoknak a gazdiknak kiváló választás ez, akik nem szeretnék valamilyen okból kipróbálni a nyersetetést.

A táp a nagy mennyiségű húson kívül tartalmaz még gyógynövényeket, zöldségeket, gyümölcsöket, gluténmentes gabonaféléket is. Sőt, hidegen sajtolt olajok és vitaminok, nyomelemek is gazdagítják a PLATINUM Natural termékeinek összetételét. Arról nem is beszélve, hogy teljesen tartósítószer, hozzáadott cukor és színezék mentesek.