Műanyag raklapokkal törve az élre

A szállítás és főleg a raktározás területén a hatalmas fluktuáció miatt termékek százai sőt ezrei fordulhatnak meg egy raklapon egy évben. Ilyen gyakori és viszonylag erőteljes fizikai hatásoknak való kitétel mellett gyakran elkerülhetetlen az amortizáció. Épp ezért tűzte ki maga elé a célt a Schoeller Allibert a műanyag raklapok innovációja kapcsán.

műanyag raklap

Egy forgalmas raktárban szinte egyértelmű, hogy fa helyett műanyag raklapokat alkalmazzunk. A döntés megszületése után egy nagy raktárnak szüksége lesz egy jó tervre is, ami figyelembe veszi a felhasználás helyét, a termékeket, a környezeti hatásokat és logisztikai igényeket. Ezek alapján a több mint 50 alaptermékből álló palettájukból javasolnak majd egy műanyag raklapot, de ha éppen nincsen a speciális igényeknek megfelelő termék akkor lehetőség van egyedi tervezésű gyártásra is.

Az SA műanyag raklapjainak előnye, hogy tartós anyagból készültek, könnyűen és hosszú tervezés alapján alakították őket minél kisebbre térfogatuk és kiterjedésük kapcsán. Ez nagy segítségünkre lehet, ha éppen nem használjuk őket, vagy más raktárba szállítjuk a raklapjainkat, sokkal kevesebb helyet fognak foglalni, mint a versenytársak által gyártott termékek. A környezeti hatások miatt sem kell aggódnunk. A Schoeller termékek 360 fokos szemlélettel készülnek, így a termék életútját a kezdeti szakasztól egészen az újrafelhasználásig végig követi a cég.