kombi kazán

Kombi kazán a meleg fűtésért és vízért

A régi lakásokban és házakban, amik már 20 évesnél idősebbek érdemes elgondolkodni a fűtés korszerűsítésén. Nemcsak, hogy a technológia változott ebben a műszaki körben óriásit az elmúlt 2 évtizedben, de elérhetőbb áron is hozzáférhetők a a prémium minőségű termékek. Noha azt gondolhatjuk, hogy amíg működik valami felesleges cserélnünk, azonban számos tényező alapján sokkal jobban járunk egy cserével, még a régi gép kipurcanása előtt. Ha pedig gázos rendszerünk van, akkor egy kombi kazán lehet az egyik legjobb megoldás otthonunk komfortosabbá tételére.

Kombi kazán előnyök

Az új típusú kazánok remek hatásfokkal rendelkeznek. Ez nemcsak a gépi teljesítményt takarja. Vannak már olyan funkcióval rendelkező gépek, amelyek nem hagynak elveszni egy csepp energiát sem és forgatják azt még hosszú ideig. Ezzel is költséget takarítanak meg a hatásfoknövekedésen kívül is.

A régi gépek egyik nagy problémája, hogy a gyártók nem támogatják már azok működését és vagy lehetetlen beszerezni egy pótalkatrészt vagy éppen csillagászati áron van. Sőt a szakma kiöregedésével a régi típusok javítási lehetőségei évről, évre szűkülnek hiszen nem éri már meg a szerelőknek ezekre a gépekre specializálódni.

A befektetésünk összegét tovább csökkenti, hogy mind állami mind uniós támogatást tudunk szerezni a korszerűsítésre az energetikai fejlesztések következtében. Ezzel együtt csökken a fogyasztásuk és az ökológiai lábnyomunk is.

Kombi kazán webshop

Egy jó kazánwebshopon (lásd itt: https://www.kazanwebshop.hu/sct/823889/Fali-kondenzacios-kombi-gazkazan) több tucat termék közül választhatunk. Itt elsősorban a teljesítményt érdemes néznünk, amit a lakók száma és a lakás/ház alapterülete fog meghatározni. Ezután érdemes gondolkodnunk az áron. Szerencsére minőségben nincs nagy különbség a nagymárkák között így ha minőségi terméket választunk nem kell majd csalódnunk.

Azonban érdemes konzultálnunk a víz és gázszerelőnkkel. Ha kis csapatuk van és vannak köztük fiatalok is, akkor biztosak lehetünk benne, hogy hosszú ideig kezelni tudják majd a gépünket.