gyümölcsös láda a mezőgazdaságban

Raktározási alapelvek kezdőknek

A nem szolgáltatások értékesítésével foglalkozó vállalkozások szinte mindegyikének biztosan szüksége van raktárra. A raktár kialakítása sok embernek okoz fejtörést, illetve hajlamosak az emberek félvállról van az egészet. Ha lehet akkor mi soha ne kövessük el ezt a hibát. Nézzük mire érdemes odafigyelni raktározás során, illetve hogyan érdemes kialakítani a raktárat.

Nagyon fontos a helykihasználás

A helykihasználás jelentősége teljességgel megkérdőjelezhetetlen. Ha nincs elég hely a raktárban akkor lehetetlen  a raktározást normálisan lebonyolítani. Sajnos sok vállalkozás amely viszonylag rövid időn belül megy át nagyobb növekedésen hajlamos elodázni a raktár helységek bővítését. Ez pedig óriási hiba, hiszen a nem megfelelő raktározás veszélyeztetheti a teljes termelést illetve a beszerzés munkáját is.

Nagyobb helyre anélkül is szert tehetünk hogy raktárunkat kibővítenénk. Például ha kialakítunk egy megfelelő polcrendszert, az lehet, hogy megoldás lesz a problémáinkra. Helyet tárolóeszközeinkkel is spórolhatunk. Ha például összecsukható rekeszeket veszünk azzal sok helyt szabadon hagyhatunk. Tárolóeszközeink tehát szintén fontos szerepet játszhatnak a helykihasználás terén.

Honnan szerezzünk be tárolóegységeinket?

Tárolóegységek forgalmazásával viszonylag sok cég foglalkozik. Érdemes viszont jól körülnézni mielőtt eldöntjük hogy honnan is fogunk vásárolni. A Schoeller Allibert például remek választás lehet.  Szinte bármilyen tárolóeszközt megtalálunk termékkínálatukban. M10,M30-as rekeszek, tartályok, ládák. A Schoeller húsos láda termékek vállalatoknak például az egyik legjobb választás.

Gondoljuk át milyen gépekre és berendezésekre lesz szükségünk

Valószínűleg minden raktárban más és más raktár gépek lesznek szükségesek, de néhányra szinte biztosan minden esetben szert kell tennünk. A raktárban történő anyagmozgatáshoz például nélkülözhetetlenek a targoncák. Több féle targonca létezik, gondoljuk át, hogy milyet akarunk venni. A legfontosabb hogy rendelkezzen azzal a teherbírással amelyre szükségünk van. Ha nem rendelkezik akkor az áru könnyen felborulhat és baleset történhet. Mindig legyünk nagyon körültekintőek vásárlás során, hiszen nagyon fontos milyen gépeket veszünk.