CukromCukrom: egy hely diabéteszeseknek

A cukorbeteg társadalom a felgyorsult életmódnak, a helytelen étkezésnek és a mozgásszegény életmódnak betudhatóan egyre csak növekszik. Csak Magyarországon körülbelül 1 millió diabéteszes páciens él, és közel 500 ezer embernél nem diagnosztizálták még a betegség valamilyen típusát. A cukorbetegek számára az a legfontosabb, hogy az életmódváltoztatásban és a terápia alkalmazásában támogatásra találjanak. Cikkünkben bemutatunk egy ilyen oldalt, ahol midnez megvalósul.

CukromCukrom, mondd meg nékem

A diabéteszesek körében korábban is népszerűek voltak az úgynevezett fórumok, ahol saját tapasztalataikat osztották meg a betegek és próbáltak segíteni egymásnak. Ezekkel azonban az a probléma, hogy nem mindenkinek válik be ugyanaz az étel, inzulinadagolás és eszköz, ami másoknak. Ráadásul jobb mindig megfogadni, amit a kezelőorvosok tanácsolnak, hiszen csakis így lehet az előírt terápiát alkalmazni.

Mégis, napjainkban is szükség van egy olyan felületre, ahova támogatásért fordulhatnak a páciensek, legyen szó étkezésről vagy éppenséggel hasznos orvosi segédeszközökről. Ezt látta meg a CukromCukrom csapata, akik inzulin pen tűkkel, TickleFLEX koronggal és mindig friss blogbejegyzésekkel segítik a diabéteszeseket.

cukromcukrom

Miért van szükség ilyen oldalakra?

Amikor valakit cukorbetegséggel diagnosztizálnak, általában nagyon megijed. Fél a tűszúrástól, a túl alacsony cukorszinttel járó kellemetlenségekkel, a túl magas cukor szövődményeitől. Sőt, még az életmódváltás is közbeszól, ami önmagában is igen megterhelő feladat lehet.

Természetesen az állami páciensgondozásban diabetológiára kell járni és a dietetikus is folyamatos támogatást nyújt a betegeknek, de olykor jól jön egy receptösszefoglaló, vagy étrend ajánló, ha már kifogytunk a diétás ötletekből. A CukromCukrom blogbejegyzései elsősorban ezekben a témákban íródnak, hogy a nehéz napokon is segíthessék a diabétesszel küzdőket.

Fő termékük a Novofine tű és a TickleFLEX pedig kiváló azoknak a kisgyerekeknek, akik még csak most ismerkednek az inzulinozás művészetével. Sajnos a kicsik között rengeteg az I-es típusú cukorbeteg, akik rendszeres inzulinterápiához kötöttek. Számukra egy ilyen segédeszköz is megoldás lehet a mindennapokban.